Notice: Undefined index: HTTP_IF_NONE_MATCH in /home/ligetkav/woodwork/core/wView.class.php on line 75
Liget Kávéház

Az Étteremről

Az Almádi Fürdő és Építő Rt. egy olasz stílusú, „látványosságba menő” kávéházat akart nyitni a ligetben a Park Pavilon néven ismert régi fabódé helyén. A korabeli feljegyzések szerint maga az építkezés nem kevesebb, mint 12 300 pengőbe került. Az épület érdekessége, hogy a húszas-harmincas évekbeli képeslapokon különböző neveken szerepel: eleinte Liget Kávéházként vagy Balatonalmádi Cukrászdaként, később pedig Pannónia Kioszkként, illetve Pannónia Kávéház-Bárként emlegették. A régi fényképek arról tanúskodnak: a kávéház esténként a helyi társasági élet központja volt.
A kávéházat az ötvenes évek elején államosították, és a Vendéglátóipari Tröszt majd pedig a Belkereskedelmi Minisztérium kezelésébe került. 1958-tól az MTA üdülő menzája. A kilencvenes évek közepén privatizálták.
A Liget Kávéház az Öregparkban található, a hajóállomásnál. Közvetlenül a Balaton partján gyönyörű panorámával, kellemes klímájú terasszal, nemzetközi és magyar ételkülönlegességekkel várja kedves vendégeit. A kávéház hangulata belül is patinás, kint a teraszon kéjmámoros, előttünk a Balaton. Egy igazi café-restaurant, ami a két világháború közötti polgári kávéházak hangulatát idézi. Reggeli balatoni ébredésekhez ajánljuk...
A móló mellett lelhetjük fel. Megközelíthető a vasútállomás aluljáróján át, balra, a strand után, a sóhajok hídján át.